logo
NL | FR | EN
 
 
BACK

Pieter Dedoncker (°1984)

Op 9-jarige leeftijd kroop Pieter Dedoncker voor het eerst achter het drumstel van zijn oom, Danny Van Hoeck (X-legged Sally, FES,…). Op dat moment ontstond een liefde voor het instrument en een passie voor ritme dat hem sindsdien niet meer losgelaten heeft. Gedreven door de motivatie in de voetsporen van zijn muzikale familielid te treden, schreef hij zich een jaar later in bij de Kampehoutse muziekschool, waar ze -na even aandringen- op zoek gingen naar een drumleraar. Een half jaar later startten zijn eerste lessen bij Wim de Bie, die hem 8 jaar lang onderricht heeft gegeven.

Hiernaast sloot Pieter zich op 12-jarige leeftijd aan bij fanfare ‘DE EENDRACHT’. Beginnend bij de grosse caisse en eindigend met het drumstel doorzwierf hij daar 6 jaar lang de wereld van de percussie en zorgde voor een goede technische basis. Enkele maanden voor zijn 15e verjaardag startte hij eveneens als drummer in de toenmalige surf-groep HARLEY AND THE REVTONES, die nu nog steeds spelen onder de naam LOS VENTURAS, zij het met een andere bezetting. Tourend door Europa leerde hij de wereld van de ‘Rock ’n Roll’ kennen.

Sindsien speelde hij in verschillende éénmalige projecten, waaronder RICKY ROCKET UND DIE STAUBSAUGER, voorziet hij regelmatig het slagwerk van het Mechels Salonorkest, speelde hij bij THE HYDROSONICS en opende zijn ogen voor nieuwe gelegenheden. Geboeid door de finesses van jazz-drummen zag hij in SOMEONE ELS een ideale partner voor verdere ontwikkeling en drumplezier.